Herra sanoi: ”Minä lähetän enkelin kulkemaan sinun edelläsi, suojelemaan sinua matkalla ja viemään sinut siihen paikkaan, jonka olen sinulle varannut. ” 2 Moos. 23.20 

 

Varhaisimman tunnetun enkelinäyn on kertonut profeetta Jesaja. Noin 740 eKr hän näki Jerusalemin temppelissä kuusisiipisten serafien palvovan taivaallisella valtaistuimella istuvaa Herraa ja kuuli niiden huutavan: ”Pyhä, pyhä, pyhä Herra Sebaot. Taivas ja maa on täynnä kirkkauttasi.” Nämä sanat ovat siitä lähtien kuuluneet jumalanpalvelukseen. Nykyään laulamme niitä ehtoollisliturgiassa.

 

Pyhä. Pyhyys. Onko nykyään mikään pyhää? Elma Aaltosen kirjassa ”Anna kulkee enkelin kanssa” Anna-tyttö saa enkeliltä rakkauden silmälasit, joiden läpi ennen niin ärsyttävät ihmiset näyttävät rakastettavilta. Annan uusi tapa katsoa avaa ymmärryksen ja yhteyden erilaisten ihmisten välille. Miksi nykyään niin moni näyttää kulkevan ”vihan silmälasit” nenällään? Eikö heidän elämässään ole ollut yhtään enkeliä, joka olisi vaihtanut lasit parempiin?

 

 

Pastori Salla Haataja-Hynynen saarnaa Mikkelinpäivänä 5.10. klo 10 Kaarinan kirkossa