”Tuomiosunnuntaina” pappi joutuu kovan paikan eteen. Tuomiosta puhuminen ei ole helppoa. Suomessa kirkkoa on ”aina” syytetty tuomitsemisesta ja helvetillä pelottelemisesta. Onneksi Tuomiosunnuntaita kutsutaan nykyään myös ”Kristuksen kuninkuuden sunnuntaiksi”...

Tuomiosunnuntaina luetaan joka vuosi sama evankeliumiteksti, se jossa Kristus Kuningas kutsuu eteensä kaikki kansat ja jakaa heidät vuohiin ja lampaisiin, niihin jotka lähtevät iankaikkiseen rangaistukseen tai iankaikkiseen elämään.

Morbackan hiljaisuuden yhteisön kappelissa on useita ikoneita. Kynttilöiden elävän liekin ja kukkien kanssa ikonit avaavat sydämen Jumalan todellisuudelle.

Yksi ikoneista on nimeltään ”Kristus Kaikkivaltias”. Kolme kertaa päivässä Morbackan kappelissa rukoilija voi katsella tätä ikonia, Tuomiosunnuntain / Kristuksen kuninkuuden sunnuntain päähenkilöä. Kappelissa rukoilevalle Kristus Kaikkivaltiaan kuva tulee tutuksi, se painuu kuvaksi sielun syvyyksiin.

Tästä on kysymys. Kun on rukouksessa ollut yhteydessä Kristus Kaikkivaltiaaseen, on turvallista mennä hänen eteensä myös viimeisellä tuomiolla. Kristus Kaikkivaltias onkin tuttu, se jota on rukouksessa katsellut ja jonka kanssa on keskustellut. Ystävilleen, tutuilleen Hän sanoo: ”Tulkaa tänne, te isäni siunaamat”.

Olavi Heino Morbackan hiljaisuuden yhteisöstä saarnaa 23.11. klo 10 Kaarinan kirkossa