”Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, julistamaan vangituille vapautusta”  Luuk. 4: 18.

Jeesus - elävä Jumala. Sinut on lähetetty pimeään maailmaamme. Tehtävänäsi on mm. ilmoittaa köyhille hyvä sanoma ja päästää sorretut vapauteen.

Kerrotaan, että Jumala päätti vierailla maan päällä. Hän lähetti ensin enkelin ottamaan selvää tilanteesta. Kun enkeli palasi, hän sanoi: ”Useat ovat yksinäisiä ja ilman rakkautta - ja monet kärsivät ruoan puutteesta ja ovat ilman työtä.” Jumala sanoi: ”Sitten minä menen heidän keskelleen nälkäisille annetussa leivässä ja toisia ihmisiä rakastavien seuraajieni kautta.”

Jeesus, Sinä kutsut meitä näkemään Jumalan suuria tekoja. Tee itsesi todellisemmaksi meidän heikkojen ihmisten elämässä. Anna meidän paremmin tuntea Sinut, niin että valtasi ja voimasi näkyy arjessamme. Auta meitä elämään kuuliaisesti niin, että paljon sorrettuja pääsee vapauteen ja että köyhät kuulevat hyvän sanoman. Anna meille uskoa, joka uskoo todeksi kaikki sadat lupauksesi – kuten mm. veljesi Jaakobin kirjoittaman lupauksen: ”rukous, joka uskossa lausutaan, parantaa sairaan.” Kiitos lupauksistasi, jotka ovat toteutuneet - mutta odotamme vielä enemmän. Täytä kaipauksemme.

Jeesus, anna meidän nähdä suuruutesi ja anna meille viisaus elää pyhyytesi todeksi myös toisille ihmisille.

Mika Ostela puhuu Kaarinan kirkossa 18.1. klo 10 ja Kuusiston kirkossa klo 12