”Te, jotka olette Jumalan valittuja, pyhiä ja hänelle rakkaita, pukeutukaa siis sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, lempeyteen ja kärsivällisyyteen. Pitäkää huolta, että tulette toimeen keskenänne, antakaa anteeksi toisillenne, vaikka teillä olisikin moittimisen aihetta.” Kol. 3:12-13.

Millaiset ystävät ympäröivät sinut? Onko sinulla yksi tärkeä ystävä vai useiden, erilaisten ystävien joukko? Mitä saat ystäviltäsi ja mitä vuorostasi annat heille? Osaatko arvostaa aikaasi ystäviesi kanssa? Tiedätkö, mitä heille kuuluu?

Minulla on useita hyviä ystäviä. Jokainen on omalla tavallaan erityisen rakas. Jokaisen ystäväni kanssa voin puhua kaikesta, mutta silti meitä usein yhdistää jokin tietty asia. Jokin, josta muiden ystävieni kanssa voi olla vaikeaa puhua. Parhaiden ystävien kanssa on erityisen hyvä olla.

Pete Ward on kirjoittanut kirjan ”nestemäisestä kirkosta”. Siinä hän kertoo, miten Jumala on läsnä ystävyyssuhteissakin, vaikka vain kahden ihmisen arkisissa hetkissä.  Niissä hetkissä nämä kaksi ihmistä muodostavat oman seurakuntansa.

Laura Kajala, teologian yo ja partiolainen, saarnaa 8.2. kello 17 Kaarinan kirkossa