Viime viikonloppuna puut huojuivat, metsä huusi. Monet ihmiset maalla, merellä ja ilmassa huokailivat, huusivat hekin hoosiannaa: Jumala, auta ja pelasta!

 

Hoosianna on hieno hymni ja juhlallinen virsi. Useimpien muistissa lienee kokemus koulun adventtihartaudesta, jossa harmonin säestyksellä hoosianna kohosi salin kattoparruihin asti. Ensi viikonloppuna sitä saa taas laulaa: Hoosianna Daavidin Poika, joka tulee Herran nimeen!

 



Perjantaisessa lehdessä kerrottiin Tarmo Kunnaksen kirjasta Paha ja todettiin, että paha kiinnostaa ihmisiä. Kunnaksen mukaan pyhyyttä on vaikea löytää, ja pyhän puutteessa kelpaa pahakin.  - Olen eri mieltä vaikeudesta löytää pyhyyttä. Pyhä on meitä suomalaisia vähintään yhtä lähellä kuin lähin jumalanpalveluspaikka, kirkko. Miten lähellä se, lähin kirkko, on sinua? Milloin viimeksi olet käynyt kotikirkossasi?

 



Adventti ja hoosianna aloittavat ensi sunnuntaina uuden kirkkovuoden ja samalla Jeesuksen syntymäjuhlan odotuksen. Taas, mikäli elämme, saamme joka viikko vuoden ajan tulla jumalanpalveluksessa pyhän eteen ja pyhän koskettamiksi. Kannattaa aloittaa jo ensi sunnuntaina ja tulla laulamaan: Hoosianna, hoosianna, hoosianna!

 

Pirjo Vahtola

liturgin ominaisuudessa laulamassa hoosiannaa Kaarinan kirkossa klo 10 ja Poikluoman seurakuntatalossa klo 16.

">">">">">">">">">